
Υλικά: 1 κιλό κατσίκι ή αρνί ξεψαχνισμένο
2 μαρούλια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
Για το αυγολέμονο: 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση: Πλένετε τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνετε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της.
Τσιγαρίζετε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά, και προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και νερό, μέχρι να καλυφθούν τα χορταρικά.
Σιγοβράζετε για μία ώρα και προσθέτετε το αρνί ή το κατσίκι. Συνεχίζετε να σιγοβράζετε για άλλα 15 λεπτά και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένετε 15 λεπτά μέχρι να φτιάξετε το αυγολέμονο.
Αυγολέμονο: Χτυπάτε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού μέχρι να αφρίσει το μίγμα και το ρίχνετε σε ένα μπολ.
Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνετε σιγά σιγά, ζωμό από το φαγητό στο μίγμα του αυγολέμονου και ταυτόχρονα χτυπάτε το μίγμα με τον αυγοδάρτη. Σταματάτε όταν το μίγμα έχει γίνει αρκετά θερμό και ομοιογενές.
Έπειτα με την κουτάλα, σιγά σιγά, προσθέτετε το μίγμα (ζωμός + αυγολέμονο) στην κατσαρόλα.
Κρατώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια, την κουνάτε κυκλικά να πάει παντού το αυγολέμονο.
Τότε μόνο επανατοποθετείτε την κατσαρόλα στην φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά
Καλή όρεξη!