Μοιράσου το εδώ:

  ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την κρέμα γάλακτος να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το   κορν φλαουρ, την ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Ανακατεύουμε να δέσει καλά το μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε  τα αυγά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό  γάλα από την κατσαρόλα στο μείγμα ώστε να έρθουν στην ίδια θερμοκρασία. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο  το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει  η κρέμα ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε την βανίλια και αν θέλουμε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι και λίγο βούτυρο .Βάζουμε την κρέμα σε ένα σκεύος χαμηλό, σκεπάζουμε με μεμβράνη αφήνουμε λίγό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε  την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και βάζουμε στο ψυγείο . Στην συνέχεια εάν χρησιμοποιήσουμε  σφολιάτα ρίχνουμε λίγη ζάχαρη άχνη και με το πλάστη πατάμε ελαφρώς όχι να το ανοίξουμε απλώς να κολλήσει η ζάχαρη στο φύλλο. Το γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και κάνουμε το ίδιο με την άχνη . Στη συνέχεια  κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα σε θερμοκρασία 190οC  μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου στα 15 λεπτά). Εάν χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας βουτυρώνουμε ένα ένα τα  φύλλα ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη και επαναλαμβάνουμε 3 φορές .Τοποθετούμε  σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  150 οC για 15 λεπτά.  Όταν  είναι έτοιμα τα φύλλα, βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, την ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα  και προσθέτουμε την σαντιγί. Συνθέτουμε το γλυκό βάζοντας τα φύλλα ήταν σφολιάτα την κρέμα κι επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά. Μπορούμε να σπάσουμε λίγα φύλλα και να τα χρησιμοποιήσουμε για ντεκόρ πάνω από την κρέμα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.    

Chef: Μορφογιάννης Νίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *