Μοιράσου το εδώ:


Ένα απο τα λαχανικά της εποχής, αποτελούν αφορμή για νόστιμες και υγιεινές απολαύσεις! ????
???????? Ιδανική και για σνακ στο σχολείο, η αλμυρή τάρτα με κολοκυθάκια γίνεται εύκολα με απλά υλικά!

Για 8-10 μερίδες ????️ θα χρειαστείτε:

⏱️ Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
⏰ Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
⏳ Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για τα κολοκυθάκια
???? 2 κολοκυθάκια
???? 2 κ.σ. ελαιόλαδο
???? 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
???? ¼ κ.γ. μπούκοβο
???? αλάτι
???? φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη ζύμη
???? 90 γρ αλεύρι σκληρό
???? 90 γρ αλεύρι μαλακό
???? 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο
???? 1 κρόκο αυγού
???? 40 γρ. νερό
???? 3 γρ. αλάτι
???? 3 γρ. ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση
???? 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
???? 150 γρ. φέτα
???? αλάτι
???? φρεσκοτριμμένο πιπέρι
???? ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
???? 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με τη μαρινάδα για τα κολοκυθάκια. Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2) Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
3) Τα βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
4) Στο κάδο βάζουμε τα άλευρα και το βούτυρο και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να σβολιάσουν.
5) Προσθέτουμε το αυγό. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και να σχηματίσουν μαλακή ζύμη.
6) Τυλίγουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
7) Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη στη λαδόκολλα και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.
8) Τρυπάμε τον πάτο της τάρτας με πιρούνι και την ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
9) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε το μασκαρπόνε, τη φέτα θρυμματισμένη, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
10) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα τυριών στην ψημένη τάρτα. Από πάνω τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια.
11) Σερβίρουμε την τάρτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Chef: Μορφογιάννης Νίκος