Γειά σας,

Είμαι η Στέλλα Μορφογιάννη.

Διαιτολόγος - Διατροφολογος

01

Καποιεσ πληροφοριεσ για εμένα

Είμαι επαγγελματίας Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και κατάγομαι από τα Φάρσαλα της Θεσσαλίας.

Έχω αποφοιτήσει από το ΑΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας της Θεσσαλονίκης και διετέλεσα την πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο γραφείο διατροφής, το έτος 2002.

Από το 2004 μέχρι και σήμερα διαμένω στην Λάρισα, όπου στεγάζεται το ιδιωτικό μου διαιτολογικό γραφείο στην οδό Παναγούλη 66.

Παράλληλα με την ιδιωτική μου δραστηριότητα, εργάζομαι και ως υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος της ψυχιατρικής κλινικής  Άγιος Νικήτας της Λάρισας.

02

Η Φιλοσοφία μου

Η επιλογή της τροφής είναι ύψιστης σημασίας για την διάθεση, την ενέργεια και τη μορφή του σώματός μας. Έχει, δηλαδή, την δυνατότητα να μας παρέχει ψυχική και σωματική υγεία.

Η δίαιτα που ακολουθούμε είναι αναγκαίο να καλύπτει τις ημερήσιες θερμιδικές μας ανάγκες, παρέχοντας μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και θα εμποδίσουν την εμφάνιση πληθώρας ασθενειών. Η κάλυψη των αναγκών μας πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, που θα αποφευχθεί η υποθρεψία και η υπερθρεψία.

Το μότο που ακολουθώ στον κλάδο μου είναι το παν μέτρον άριστον!

      Το πρότυπο διατροφής που ακολουθώ είναι κατά κύριο λόγο η μεσογειακή διατροφή

Η Μεσογειακή Διατροφή συνδυάζει όλα τα τρόφιμα, χωρίς να χρειάζονται στερήσεις. Στο μεσογειακό μοντέλο σημαντικό ρόλο παίζει η ποσότητα και η συχνότητα των τροφίμων  που καταναλώνουμε. Μέσω αυτής της διατροφής παρέχω στον οργανισμό τα πολυπόθητα ω3 και ω6 λιπαρά οξέα, τις ευεργετικές φυτικές ίνες και εντάσσω όσο περισσότερο γίνεται τα προϊόντα ολικής αλέσεως στο διαιτολόγιο των ασθενών μου. Γίνεται, δηλαδή μια προσπάθεια προαγωγής της υγείας, μέσω της διαφοροποίησης της διατροφικής συμπεριφοράς, όπου ο διαιτολόγος  είναι ο συνοδοιπόρος.

            Η μεσογειακή διατροφή έχει αποδειχθεί μέσα από πληθώρα ερευνητικών μελετών ότι βελτιώνει την ποιότητα της ζωής, αυξάνει τον χρόνο επιβίωσης και ότι σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας. Αυτά τα αποτελέσματα είναι πιο ορατά όταν η διατροφή συνδυάζεται με την φυσική δραστηριότητα. Σε ένα τέτοιο διατροφικό μοτίβο συμπεριλαμβάνονται οι εξής τροφές: ψάρια, θαλασσινά, ξηροί καρποί, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, αμυλούχες τροφές, ενώ περιορίζεται η κατανάλωση του κόκκινου κρέατος, των γλυκισμάτων, αλλά και των αλκοολούχων ποτών.

03

Χαρακτηριστικα

υπομονη
100%
ευχαριστη
90%
οργανωτικη
95%
επικοινωνιακη
95%
συνεπησ
80%
αυθορμητη
70%

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου ONLINE!

Συμπλήρωσε τα πεδία της φόρμας και κλείσε το ραντεβού σου online.

! Προσοχή: Τα ραντεβού επιβεβαιώνονται μέσω email !