Μοιράσου το εδώ:

Υλικά
???? 8 αγκινάρες
???? 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
???? 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
???? ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
???? 3 καρότα κομμένα σε φέτες
???? 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο (ή ½ αν το θέλουμε πιο ελαφρύ)
???? Χυμός 2 λεμονιών
???? ½ ματσάκι άνηθο
???? αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ραντίζουμε με λεμόνι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος ρίχνουμε τις αγκινάρες με 1 φλυτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε στη φωτιά για ½ ώρα. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών 5 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι. Το φαγητό θα μείνει με λίγη σάλτσα.

Chef: Μορφογιάννης Νίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *