Μοιράσου το εδώ:

Υλικά για 6 μερίδες
???? 1 κιλό σπανάκι
???? 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
???? μαϊντανός
???? άνηθος
???? χυμός ½ λεμονιού
???? 150 γρ. τυρί φέτα
???? 4 φέτες ζαμπόν
???? 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
???? 2 γιαούρτια 2% λιπαρά
???? 2 αυγά
???? 3 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
???? αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
???? Ζεματάμε το σπανάκι με τα υπόλοιπα λαχανικά.
???? Ρίχνουμε το νερό και τα στραγγίζουμε στο τρυπητό.
???? Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε λίγο.
???? Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
???? Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ και πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.
???? Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το σπανάκι.
???? Τρίβουμε τη φέτα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν.
???? Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο σπανάκι.
???? Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

????Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το γιαούρτι. (Η κρούστα από πάνω μαυρίζει εύκολα.)

Chef: Μορφογιάννης Νίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *