Μοιράσου το εδώ:

(300 kcals η μερίδα)

Υλικά για 6 μερίδες
???? 4 φλιτάνια θρυμματισμένα Κορνφλέικς
???? 1/4 φλιτζανιού (λάιτ) Μαργαρίνη
???? 1 κουτ. σουπ. (χωρίς γεύση) Ζελατίνη σε σκόνη
???? 1/3 φλιτζανιού Ζάχαρη
???? 1/2 κιλό άπαχο στραγγιστό Γιαούρτι
???? 1 φλιτζάνι (με χαμηλά λιπαρά) Κρέμα γάλακτος
Φρούτα της αρεσκείας σας ή άγλυκη Μαρμελάδα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα κορνφλέικς με τη μαργαρίνη μέχρι να γίνουν ένα μίγμα και στρώστε το ομοιόμορφα στον πάτο και τα πλαϊνά μιας μικρής πυρίμαχης αντικολλητικής φόρμας για τάρτα και βάλτε τη στο ψυγείο.
2. Ανακατέψτε τη ζελατίνα με τη ζάχαρη, προσθέστε το μισό γιαούρτι και βάλτε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζελατίνα. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει.
3. Προσθέστε το υπόλοιπο γιαούρτι. Ανακατέψτε και βάλτε στο ψυγείο για μισή ώρα.
4. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε άγλυκη σαντιγί. Ανακατέψτε τη στο μίγμα. Απλώστε το στη βάση της τάρτας και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες.
5. Γαρνίρετε με φρούτο ή άγλυκη μαρμελάδα.

Chef: Μορφογιάννης Νίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *