Μοιράσου το εδώ:

Υλικά για 4 μερίδες ( 326 kcals η μερίδα)

????1 μεγάλο πράσο κομμένο σε λωρίδες
???? 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
???? 4 φέτες σολομού, 150 γραμ. η κάθε μία
????1 κουταλιά ελαιόλαδο
????1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
???? 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
???? το ξύσμα και το χυμό μισού λεμονιού
????️ 1 μικρή πιπεριά, χωρίς σπόρους, κομμένη σε μικρά κομμάτια
(εγώ την προτιμώ καυτερή)
????1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 διπλά κομμάτια αντικολλητικό χαρτί
(τετραπλάσια σε μέγεθος από το μέγεθος κάθε φέτας σολομού)
????αλάτι, πιπέρι

????‍???? Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
-Βράζουμε τις λωρίδες του πράσου και ???? του καρότου για ένα λεπτό, σε νερό που κοχλάζει και τις στραγγίζουμε καλά. Περιχύνουμε τα λαχανικά με ???? το χυμό λεμονιού, τα χωρίζουμε σε τέσσερις μερίδες και βάζουμε από μια μερίδα επάνω σε κάθε κομμάτι χαρτιού. Βάζουμε πάνω από τα λαχανικά τα ???? φιλέτα σολομού και αλατοπιπερώνουμε.
-Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την ????️ πιπερίτσα. Τηγανίζουμε ελαφρά μέχρι να μαλακώσουν. -Προσθέτουμε, ανακατεύοντας το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό και με ένα κουτάλι βάζουμε το μείγμα επάνω στα φιλέτα ψαριού.
-Ενώνουμε τις άκρες του χαρτιού και τις διπλώνουμε. Ελέγχουμε κάθε πακετάκι, ώστε να είναι καλά σφραγισμένο.
-Βάζουμε τα ????πακετάκια σ’ ένα ταψάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά.
-Σερβίρουμε το σολομό στο χαρτί με ????ψητές πατάτες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: ???? Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές λωρίδες, χρησιμοποιώντας έναν ψιλόφλουδο καθαριστή λαχανικών

Chef: Μορφογιάννης Νίκος