Μοιράσου το εδώ:

Το Πάσχα έφτασε και μετά από αυτό ακολουθούν οι γάμοι μιας και κατά την διάρκεια της Σαρακοστής η Εκκλησία δεν επιτρέπει το μυστήριο του γάμου. Οι μέλλουσες νύφες προφανώς είναι έτοιμες για την μεγάλη ώρα κι έχουν σκεφτεί και την παραμικρή λεπτομέρεια. Με τα περιττά κιλά τι κάνατε;

Κάποιοι και μόνο με το άκουσμα της λέξης δίαιτα τους πιάνει πονοκέφαλος, συνήθως γιατί έχουν κάνει προσπάθειες να χάσουν τα κιλά τους αλλά ανεπιτυχώς. Το μυστικό της δίαιτας δεν είναι πως θα χάσουμε γρήγορα τα περιττά κιλά μας, αλλά να διατηρήσουμε σταθερό το βάρος μας σε όλη μας τη ζωή. Όλοι μας έχουμε ακούσει για δίαιτες που υπόσχονται απώλεια βάρους μέχρι και 15 κιλά τον μήνα! Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι εφικτό αλλά καθόλου υγιές αφού προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας (υπόταση, πτώση αιματοκρίτη, επιπέδων σιδήρου κ.λ.π.). Συνήθως αυτές οι δίαιτες είναι ιδιαίτερα υποθερμιδικές και τελικά δεν βοηθούν τον οργανισμό να διατηρήσει το βάρος για μεγάλο χρονικό διάστημα (αφού χαθούν τα περιττά κιλά). Αυτό συμβαίνει γιατί δεν βοηθούν τον οργανισμό να κάνει πολλές καύσεις και δεν μειώνεται το βάρος και γίνεται ιδιαίτερα εμφανές μετά τη δίαιτα.

Οι μέλλουσες νύφες επιλέγουν μια τέτοια δίαιτα, για γρήγορα αποτελέσματα λόγω του πανικού που τις πιάνει τις τελευταίες ώρες ώστε να είναι όσο το δυνατόν ‘πιο όμορφες’ την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους. Καλό είναι τα κιλά να χάνονται σταδιακά και λίγα κάθε μήνα για να μπορέσουν να διατηρηθούν και μετά τη δίαιτα. Ιδιαίτερα οι μέλλουσες νύφες θα πρέπει να προσέξουν γιατί το νυφικό θα χρειαστεί πολλές αλλαγές σε περίπτωση που χάσουν κάποια κιλά. Αν κάποια θέλει να χάσει κάποια κιλά πριν το γάμο καλό θα ήταν να το κάνει πριν επιλέξει το νυφικό της. Ανάλογα με τα κιλά που πρέπει να χάσει ο ειδικός θα συντάξει το διαιτολόγιο και σύμφωνα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητές του. Εξάλλου όλοι οι άνθρωποι δεν τρώνε τα ίδια τρόφιμα. Κάποιοι αποφεύγουν τα λαχανικά άλλοι το κρέας κ.ο.κ. Κάτι άλλο που δεν υπολογίζουν οι μέλλουσες νύφες είναι ότι ενδεχομένως θα γίνουν μητέρες και ο οργανισμός τους θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με όλα τα θρεπτικά συστατικά για να έχουν μια καλή εγκυμοσύνη και κατ’ επέκταση τοκετό αλλά και καλή υγεία του μωρού.

Βέβαια υπάρχει ένα μοτίβο πάνω στο οποίο στηρίζονται όλες οι δίαιτες. Πλούσιο πρωινό με γάλα, δημητριακά, φρούτα ή φρέσκο χυμό. Το μεσημεριανό περιλαμβάνει όλες τις ομάδες των τροφίμων και το βραδινό προτείνεται να είναι πιο ελαφρύ. Τα κύρια γεύματα πρέπει να είναι 3 την ημέρα αλλά μικρού όγκου και 1-2 σνακ (έστω κι ένα φρούτο ή ένα γιαούρτι).

Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε ποικιλίες τροφίμων γι’ αυτό και τα προγράμματα διατροφής είναι προσωπικά. Πριν ξεκινήσει κάποιος ένα πρόγραμμα διατροφής καλό θα ήταν να κάνει γενικές εξετάσεις αίματος για να ελέγξει τα επίπεδα σιδήρου, αιματοκρίτη, χοληστερίνη κ.λ.π. 

Όπως προκύπτει η δίαιτα διατροφή πρέπει να γίνει κομμάτι της καθημερινής μας ζωής χωρίς ιδιαίτερες θυσίες ή προετοιμασίες που έτσι κι αλλιώς είναι πολλές στην συγκεκριμένη περίπτωση (της μέλλουσας νύφης). Το μυστικό είναι να προσαρμόσουμε τη δίαιτα στον οργανισμό μας και όχι να καταπιεστούμε για ένα πιο δραστικό αποτέλεσμα χωρίς διάρκεια. Και δεν είναι δύσκολο να μάθουμε να τρώμε σωστά και υγιεινά απλά θέλει λίγη προσπάθεια και καλή θέληση.