Θα χειμαστείτε για 5 μερίδες
- 500 γρ. γαρίδες
- 1 καρότο
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουτ. Σούπας βρώμη
- 1 κούπα ελαφρώς βρασμένο ρύζι
- Άνιθος
- Αλάτι πιπέρι σκόνη μουστάρδας και κάρυ
- Λάδι
- Αλεύρι
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και με τα κεφάλια τους φτιάχνουμε τον ζωμό που θα βράσουν τα γιουβαρλάκια. Βράζουμε ελαφρώς το ρύζι ώστε να μαλακώσει. Με το μούλτι κόβουμε τις γαρίδες το κρεμμύδι και τον άνιθο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τα μπαχαρικά το λάδι, το ρύζι και την βρώμη. Αφού ομογενοποιηθουν τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.
Σουρώνουμε τον ζωμό από τα κεφάλια και προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι κομμένα σε κυβάκια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και βράζουμε για 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και λεμόνι, προαιρετικά άνιθο και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
