Μοιράσου το εδώ:

Η αγκινάρα βοηθά

Η καρδιά της αγκινάρας είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος, πολύ καλή πηγή βιταμίνης C , μαγνησίου και καλή πηγή μαγγανίου και καλίου. Επίσης περιέχουν πολλά φυτοθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στην προστασία από πολλούς κινδύνους για την υγεία.

Η αγκινάρα έχει λίγες θερμίδες και λιγότερο από 1% λιπαρά και αυτό μεταφράζεται σε περίπου 22 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Το χαμηλό επίπεδο θερμίδων της, η διουρητική της δράση και η ικανότητά της να αφομοιώνει τα λίπη και να τα αποβάλλει τη κάνει μία από τις πιο δημοφιλείς τροφές σε διαιτολόγια απώλειας βάρους.

Είναι  πλούσια σε βιταμίνη C, βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των πόρων κι επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης με αποτέλεσμα το δέρμα να φαίνεται πιο φρέσκο ​​και νεανικό.

Οι αγκινάρες πειρέχουν ένα φλαβονοειδές που ονομάζεται Ρουτίνη. Η ουσία αυτή βελτιώνει τις νευροεκφυλιστικές διαταραχές, αυξάνει την πρόσληψη ιωδίου χωρίς να επηρεάζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Επιπλέον, οι αγκινάρες έχουν προβιοτικά και αντιοξειδωτικά.

Πηγή

www.nutritiondata.com